Metka Cebulowa

Metka cebulowa jest pyszna (w mojej opinii). Szkoda, że nie można jej długo przechowywać, ale to w końcu surowe mięso. Wielbicieli metki zachęcam do oglądania i własnej produkcji.

Składniki:
70 dkg chudego podgardla
30 dkg łopatki , szynki lub polędwicy.
30 g świeżej cebuli.
1 łyżeczka mielonego białego pieprzu
10 g soli kuchennej
10 g soli peklującej (może być zastąpiona solą kuchenną)

 

Wykonanie.
Całość mielimy na oczkach 4 lub mniejszych, mieszamy z przyprawami i mieszamy do czasu uzyskanie gładkiej, smarnej konsystencji.
Nadziewamy osłonkę o średnicy 40 mm.

Produkt nietrwały. Przechowywać w lodówce.
Najlepiej spożyć w ciągu 2-3 dni.
Smacznego.

 

Leave a Reply