Kruszon Deser Owocowy (z alkoholem)

Kulinarny ozdobnik lub podstawa spotkania towarzyskiego. Trunek/deser w wydaniu alkoholowym lub bez. Ze względu na wiele wariantów wykonania, atrakcyjny dla dzieci , młodzieży i w postaci alkoholowej – dla dorosłych. Bardzo prosty w wykonaniu.

Przykładowy przepis:
Duża puszka brzoskwiń w syropie,
Mała puszka plastrów ananasa w syropie,
Garść winogron jasnych,
Garść winogron ciemnych,
1 Pomarańcza
1-2 mandarynki,
1 banan
Syropy z puszek po brzoskwiniach i ananasie

 

 

Jeżeli robimy wersję alkoholową to dodajemy :
0,2 -do 0,5 l wina
lub
0,2 do 0,5 alkoholu 40 %

Wszystkie składniki płynne pomieszać.
Drobne owoce wrzucić do wazy w całości a grubsze pokroić.
Schłodzić w lodówce lub dodać lodu.

 

Leave a Reply