Wędzarnia Balkonowa – Karkówka Wędzona

Tym razem nie o przepis chodzi ale o odpowiedź na pytanie – Czy wędzarnia balkonowa może posłużyć do wędzenia większych porcji mięsa. Kilka filmów z podobną wędzarnią już popełniłem, ale tak dużych kawałków karkówki w tego typu wędzarni jeszcze nie robiłem. Sami zobaczcie jak to wyszło.

Kilka uwag:
Mięso po peklowaniu porządnie wysuszyć
Kawałki mięsa nie powinny się z sobą stykać
Nie przesadzać z ilością zrębki – zawsze można dosypać
W czasie wędzenia usuwać gromadzący się nadmiar wilgoci
Zachować ostrożność – to jednak otwarty ogień.

Podsumowanie
… uwędzona karkówka została zjedzona ze smakiem 🙂
… i Wam Smacznego życzę.

 

 

 

 

2 komentarze

    • misia, 20 lipca, 2018, 10:51 am

    Odpowiedz

    fajnie by było gdyby do wszystkiego był standardowy opis a nie trzeba śledzić filmów z kartką, długopisem i co chwila pauze włączać żeby wszystko zanotować. Czy kanał czy blog dla mnie jedno i to samo. Po wieści, że jest blog spodziewałam się właśnie zdjęć z opisami, a nie linkiem do filmu

      • Artur, 20 lipca, 2018, 1:02 pm
      • Autor

      Odpowiedz

      Blog powstał własnie dlatego, by rozszerzać opis wykonania i uzupełniać go zdjęciami… i tak jest. Na końcu każdego wpisu zamieszczamy link do filmu, jeżeli ktoś woli ten wariant prezentacji. Akurat ten film nie ma na celu prezentacji przepisu, ale test praktyczny możliwości wędzarni balkonowej. Szczegółów przygotowanej potrawy nie ma ani na filmie, ani w opisie, o nie ona tematem była. Chętnie czytamy wszystkie uwagi , bo możemy się dzięki temu doskonalić.

Dodaj komentarz