Chleb z Boczkiem i Cebulą

Chleb na bogato. Chleb do zadań specjalnych. Ciężko dotrwać do czasu gdy ostygnie. Jego zapach natychmiastowo wzmaga apetyt.
Spróbujcie sami 🙂

W zasadzie to mam zakaz wykonywanie tego chleba – za szybko znika  🙂

 

Składniki:

30 dkg chudego boczku wędzonego.
2 średnie cebule
70 dkg mąki (żytnia 720, pszenna 650, tortowa)
3 łyżeczki drożdży suchych.
woda

Wykonanie bardzo proste – zobaczcie sami.

3 komentarze

    • Monika, 30 maja, 2018, 7:39 pm

    Odpowiedz

    PRZEPRASZAM ZA ZMIANĘ IMIENIA 🙂 dziękuję za informację 🙂 jeszcze raz sorki 🙂 (czytanie ze zrozumieniem mi się kłania :))

    • Monika, 25 maja, 2018, 8:46 pm

    Odpowiedz

    Panie Patryku ile ml wody? 🙂 pomocy

      • Artur, 25 maja, 2018, 9:20 pm
      • Autor

      Odpowiedz

      Arturze (nie Patryku 🙂 ) Około 300-350 ml – ale trzeba kierować się stanem ciasta. Masa ma być spójna, rozciągliwa i prawie kleić się do dłoni.

Dodaj komentarz