O mnie.

…Bo Wyroby Domowe Są Dobre i Zdrowe…

Coraz częściej przestajemy się godzić na bylejakość przemysłu spożywczego. Odkrywamy stare receptury, Doskonalimy rodzinne umiejętności. Własnoręcznie poprawiamy jakość i smak naszego życia…bo to co zrobione w domu – jest lepsze.

Witam Nazywam się Artur Nowicki. Zachęcam do czerpania pomysłów z tradycji kulinarnej, kiedy to nie było takiej ilości konserwantów, a produkty były smaczne i zdrowe.

Nie mam ambicji rywalizować z mistrzami patelni czy innymi zawodowcami. Polecam metody produkty, sprawdzone w działaniu. Staram się służyć wiedzą i doświadczeniem każdemu kto takiej porady potrzebuje. Ograniczam ilość konserwantów, które dzisiejszy świat serwuje nam z każdej strony. Dla przykładu – gdzie to możliwe dezynfekuję wrzącą wodą i używam mniej soli peklującej niż mówi norma technologiczna , za to zwracam wielką uwagę na jakość surowców i higienę.

Cieszę się, gdy słyszę, że byłem dla kogoś inspiracją do wyrabiania własnych wyrobów domowych. Tak trzymać… bo co zrobione w domu to daje więcej satysfakcji i jest smaczniejsze.

Książki, które napisałem : o wędlinach i serach